Duurzaamheid

Emerald staat garant voor een high standard complex op het gebied van moderne ontwikkelingen wat betreft gebruiksgemak, duurzaamheid, efficiency en duurzame, hoogwaardige materialen.

Verwarmen, koelen en warm water

De appartementen worden verwarmd door een lucht-water warmtepomp met lage temperatuur afgifte in de vorm van vloerverwarming. Er is dus geen cv-ketel en er zijn geen radiatoren. Een warmtepomp gebruikt duurzame energie uit lucht, bodem of water voor het verwarmen van het appartement en warm tapwater in de zomer kan met de installatie gekoeld worden. Voor verdere specificaties wordt verwezen naar de Technische Omschrijving, deze kunt U bij de appartementen onder “Aanbod” vinden.

Isolatie

De appartementen zijn voorzien van hoogwaardige triple beglazing om het hoogst mogelijke comfort te behalen in uw woning. Deze beglazing is voorzien van een efficiënte zon- en warmte werende coating, met tussen de glaslagen een speciale gasvulling waarmee isolatie en geluidsdemping wordt gerealiseerd.

Ook voldoen de muren, het dak en de vloeren uiteraard in ruime mate aan de isolatiewaarden voor de vereiste minimale Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC).

Ventilatie

Uw appartement wordt geventileerd via een WTW-unit (warmte-terugwinunit). Dit is een ventilatiesysteem dat de warmte van de afgevoerde warme lucht uit de woning gebruikt om de binnenkomende verse lucht te verwarmen. De koude buitenlucht wordt vrijwel onmiddellijk door de zogenoemde luchtfilter en warmtewisselaar geleid, waar het wordt gefilterd en verwarmd. De afgevoerde warme lucht uit de woning staat namelijk warmte af aan de toegevoerde koude buitenlucht. Deze opwarming gebeurt dus met bestaande warmte en bespaart daardoor energie. Alleen de warmte van de afgevoerde lucht wordt overgedragen aan de verse toevoerlucht. De luchtstromen zelf blijven van elkaar gescheiden.

Het ventilatiesysteem is CO2 gestuurd per ruimte, zodat dit niet onnodig actief is wanneer er niemand in de ruimte aanwezig is.

Energieverbruik

Op het dak is ruimte om zonnepanelen te installeren, waarvan de stroom gebruikt wordt voor de centrale voorzieningen, waarmee alle eigenaren profiteren van een verminderd energieverbruik.