Locatie

Op het kruistpunt van dorp, stad en natuur

Wie de snelweg verlaat en Laren binnenrijdt, krijgt de prachtige laan Hoefloo al snel te zien. Het pand ligt verderop in de laan en straalt een bijzondere grandeur uit die je niet kan missen. Alles ligt op wandel- of fietsafstand. Naar steden zoals Hilversum, Amsterdam en Utrecht rijd je in niet meer dan een halfuur en via snelle verbindingswegen naar andere Gooise dorpen, zoals Blaricum en Huizen, bereik je het Gooimeer. Water, maar ook bos en heide: Laren heeft het allemaal.

Singer museum

Kunst en cultuur op loopafstand. Opgericht in 1954 door Anna Singer-Brugh, de weduwe van de Amerikaanse schilder William Henry Singer Jr., trekt dit museum aan de Oude Drift nu jaarlijks 200.000 bezoekers. De kern van de Singercollectie is de verzameling die het echtpaar bijeenbracht: werken van Franse schilders, van Amerikaanse vrienden en van traditioneel impressionistische Gooise kunstenaars. In het bijbehorende theater organiseert Singer Laren een gevarieerd cultureel programma.

Het Brinkhuis

De culturele hotspot van Laren, voor jong en oud. In het Brinkhuis zijn er dagelijks activiteiten; in het theater, in het muziekcentrum of in de bibliotheek. Voor koffie, verse appeltaart, lunch of een mooi glas wijn kunnen bezoekers terecht in de foyer.

Poffertjeskraam

Al ruim honderd jaar een begrip: de oud-Hollandse poffertjeskraam aan de Brink. Met zijn authentieke inrichting van kanten gordijnen, linnen plafonds en houten meubilair uit de 19de eeuw is de kraam een sfeervolle eye catcher middenin het dorp.